Partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, a câştigat scrutinul parlamentar din Rusia - exit-poll

Partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Rusia, cu 44,5% din voturi, arată un sondaj efectuat la ieşirea de la urne.

21407 afișări
Imaginea articolului Partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, a câştigat scrutinul parlamentar din Rusia - exit-poll

Partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, a câştigat scrutinul parlamentar din Rusia - exit-poll

Partidul Rusia Unită (conservator, centru-dreapta), condus de premierul Dmitri Medvedev, a obţinut 44,5% din cele 450 de locuri din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, potrivit sondajului efectuat de Centrul pentru studierea opiniei publice (VCIOM) şi difuzat de agenţia Tass.

Pe locul doi se clasează Partidul Liberal-Democrat (LPDR, extremă-dreapta), condus de politicianul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski, cu 15,3%, urmat de Partidul Comunist (CPRF, extremă-stânga), al lui Ghennadi Ziuganov.

Pe locul patru se situează formaţiunea Rusia Dreaptă (extremă-stânga), 8,1% din voturi.

Alte formaţiuni nu depăşesc pragul de 5% necesar reprezentării în Parlament. Cu toate acestea, formaţiunea de opoziţie Partidul Uniunii Democrate (Iabloko, centru-stânga, social-liberal, proeuropean), creditată cu 3,5%, probabil va obţine dreptul de a primi finanţare din partea statului.

Prezenţa la urne în scrutinul parlamentar din Rusia era de 39,5% la ora 18.00.

Peste 111,6 milioane de alegători ruşi au fost chemaţi duminică la urne într-un scrutin care probabil va avea ca rezultat consolidarea controlului partidului Rusia Unită asupra Dumei de Stat.

Alegerile sunt considerate un test înaintea scrutinului prezidenţial din 2018.

Unsprezece partide politice şi 6.500 de candidaţi participă la cursa electorală pentru desemnarea celor 450 de membri ai Dumei de Stat.

În paralel, se desfăşoară alegeri în 85 de regiuni ruse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici