Patru minori, morţi într-unul dintre cele mai grave accidente rutiere de acest fel din Franţa - VIDEO

Patru minori au murit în weekend, după ce o utilitară la bordul căreia se aflau paisprezece minori, inclusiv şoferul, s-a răsturnat pe un drum departamental, în Franţa, relatează Le Figaro în pagina electronică.

248 afișări
Imaginea articolului Patru minori, morţi într-unul dintre cele mai grave accidente rutiere de acest fel din Franţa - VIDEO

Patru minori, morţi într-unul dintre cele mai grave accidente rutiere de acest fel din Franţa - VIDEO

Furgoneta s-a răsturnat într-un şanţ, pe drumul departamental Morbihan, aproape de Rohan, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Într-un comunicat de presă, ministrul francez al Afacerilor Externe, Bernard Cazeneuve, şi-a exprimat susţinerea faţă de familiile victmelor, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Unul dintre tineri, rănit grav, a fost transportat în timpul nopţii cu elicopterul la un Centru de spitalizare din Rennes (CHU de Rennes), ceilalţi primind îngrijiri în diferite spitale din Morhiban. Minorii s-au îmbarcat în vehiculul împrumutat în absenţa părinţilor, de la domiciliul unde avea loc o petrecere.

Este vorba despre unul dintre cele mai grave accidente din ultimii ani care îi implică pe tinerii aflaţi la volan.

Sunt deja "două cauze evidente ale acestui accident, conducerea fără permis şi supraîncărcarea vehiculului", o furgonetă Berlingo, a declarat duminică după-amiaza Yann Le Bris, procurorul-adjunct al comunei franceze Vannes, în cadrul unui briefing de presă la jandarmeria comunei Rohan, în care a avut loc accidentul.

El a adăugat că "doar audierea pasagerilor va putea permite o clarificare a circumstanţelor accidentului". Niciuna dintre victime nu a fost deocamdată audiată din cauza stării în care se află, a precizat magistratul. "Şoferului i-au fost luate probe de sânge, dar rezultatele nu se cunosc" şi sunt aşteptate marţi sau miercuri, a spus el.

O celulă de urgenţă psihologică a fost creată la primăria din Rohan, a anunţat magistratul.

"Acest accident aminteşte că, zilnic, pe drumurile din Franţa, sunt ucise nouă persoane, iar alte 100 sunt grav rănite. În anul 2014, 228 de minori şi-au pierdut viaţa pe străzi", a precizat ministrul Afacerilor Interne.

În august 2013, cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani au murit în oraşul Carcasonne, unde şoferul, care conducea cu o viteză prea mare şi sub influenţa canabisului, a pierdut controlul vehiculului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici