Patru români au murit într-un accident rutier în Franţa. Maşina lor a intrat în coliziune cu un camion

Patru cetăţeni români şi un algerian au murit într-un accident rutier produs sâmbătă dimineaţă în vestul Franţei, în apropierea oraşului Bordeaux, anunţă autorităţile franceze. Accidentul a avut loc în jurul orei 5.00 (6.00, ora României) în localitatea Teich (departamentul Gironde).

2135 afișări
Imaginea articolului Patru români au murit într-un accident rutier în Franţa. Maşina lor a intrat în coliziune cu un camion

Patru români au murit într-un accident rutier în Franţa. Maşina lor a intrat în coliziune cu un camion (Imagine: Arhiva Medafax Foto/AFP)

Anterior, surse citate de presa franceză anunţau moartea a cinci cetăţeni români în accident.

Accidentul a avut loc în jurul orei 5.00 (6.00, ora României) în localitatea Teich (departamentul Gironde), în apropierea oraşului Bordeaux. Autoturismul cu care se deplasau cei patru români a intrat în coliziune cu un camion. Potrivit primelor elemente ale anchetei, un pneu al camionului a explodat, iar vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat peste autoturismul în care erau românii, care au murit pe loc. Şoferul camionului a fost rănit.

În accident au fost implicate alte trei vehicule, două persoane fiind rănite.

La locul accidentului au fost trimise nouă autospeciale de intervenţie şi 45 de agenţi.

MAE confirmă decesul a patru cetăţeni români în accidentul rutier din Vestul Franţei

"Conform ultimelor informaţii primite de Ambasada României la Paris de la Jandarmeria franceză, doar 4 din cei 5 cetăţeni decedaţi în accident sunt români. Cei patru cetăţeni români au fost identificaţi. Autorităţile române competente sunt în curs de a informa oficial familiile celor decedaţi", a informat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, MAE adaugă că unii membri de familie ai victimelor accidentului se aflau în coloană, împreună cu maşina accidentată.

"În acest moment, reprezentanţii Ambasadei României la Paris se deplasează către locul accidentului, aflat la aproximativ 600 de km de Paris. Totodată, a fost activat şi consulul onorific al României la Bordeaux. Aceştia sunt în permanentă legătură cu autorităţile franceze şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor", menţionează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici