Paza de coastă din Libia abuzează imigranţii, în pofida finanţărilor şi instruirii din partea Uniunii Europene

Tacticile violente ale unor unităţi ale Pazei de Coastă din Libia şi acuzaţiile privind traficul uman ridică întrebări în privinţa alianţei statului african cu Uniunea Europeană, care a investit major în operaţiunile de căutare şi salvarea a imigranţilor, informează The Washington Post.

178 afișări
Imaginea articolului Paza de coastă din Libia abuzează imigranţii, în pofida finanţărilor şi instruirii din partea Uniunii Europene

Paza de coastă din Libia abuzează imigranţii, în pofida finanţărilor şi instruirii din partea Uniunii Europene

Aceste abuzuri provoacă tensiuni între organizaţiile ce luptă pentru drepturile omului şi autorităţi, în privinţa imigrării.

Tensiunile sunt în special predominante în oraşul Zawiyah, unde Paza de Coastă este asociată unor miliţii şi grupări armate ce controlează traficul uman şi petrolul.

Facţiunile sunt printre cei mai suspecţi parteneri ai UE, în cadrul eforturilor de a opri refugiaţii să ajungă pe ţărmurile europene.

Pentru marea majoritate a imigranţilor, a fi salvat de Paza de Coastă înseamnă a fi obligat să te întorci forţat în Libia, unde poţi fi expus mai multor abuzuri, încarcerat sau chiar vândut traficanţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici