Pedepse cu închisoarea pentru cei care VIZUALIZEAZĂ materiale teroriste online

Oamenii ce vizionează în mod repetat conţinut terorist în mediul online ar putea risca până la 15 ani de închisoare, în cadrul unei măsuri de a înăspri legile privind terorismul, va anunţa Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, informează The Guardian.

1531 afișări
Imaginea articolului Pedepse cu închisoarea pentru cei care VIZUALIZEAZĂ materiale teroriste online

Marea Britanie: Cei care vor vizualiza materiale teroriste online riscă până la 15 ani de închisoare

O nouă pedeapsă de maximum 15 ani de închisoare va fi aplicată teroriştilor ce publică informaţii despre membrii forţelor armate, poliţie şi servicii de informaţii cu scopul de a pregăti acte de terorism.

Înăsprirea legii privind materiale teroriste face parte din cadrul unei revizuiri a strategiei guvernamentale anti-terorism, în urma creşterii frecvenţelor atacurilor teroriste din Marea Britanie.

Conform unei analize a Ministerului britanic de Interne, de la 1 septembrie 2016, susţinători SI au publicat aproape 67.000 de mesaje pe Twitter, promovând linkuri online de propagandă, transformând astfel vorbitorii de limba engleză în a doua cea mai importantă audienţă pentru susţinătorii SI, după vorbitorii de limba arabă.

În primele opt luni ale lui 2017, au fost create şi făcute publice peste 44.000 de linkuri privind propaganda reţelei teroriste SI.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici