Persistă impasul în alegerea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, dar continuă negocierile

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a eşuat din nou, miercuri, în acţiunea de alegere a preşedintelui instituţiei, în contextul persistenţei disensiunilor puternice în Partidul Republican, devenit majoritar.

562 afișări
Imaginea articolului Persistă impasul în alegerea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, dar continuă negocierile

În a patra sesiune de vot, desfăşurată miercuri, congresmanul republican Kevin McCarthy a obţinut doar 201 voturi favorabile, sub majoritatea de 218 voturi, necesară pentru a deveni preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în locul lui Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat. Situaţia s-a repetat la al cincilea vot.

Marţi, Kevin McCarthy fusese respins de trei ori. Este prima dată în ultimul secol când Camera Reprezentanţilor nu reuşeşte să îşi aleagă preşedintele din prima sesiune de vot, notează publicaţia The Hill. Douăzeci şi unu de congremeni republicani nu sunt de acord cu numirea colegului Kevin McCarthy în funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.

Fostul preşedinte american Donald Trump, un lider influent al Partidului Republican, a lansat un apel la unitate în cadrul formaţiunii politice. Unii republicani au iniţiat negocieri cu Partidul Democrat pentru a depăşi problema alegerii preşedintelui Camerei Reprezentanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici