Peste 276.000 de imigranţi ilegali au intrat în UE în 2014

Peste 276.000 de imigranţi ilegali au intrat în UE în 2014, ceea ce reprezintă o creştere de 138 la sută în raport cu anul precedent, a anunţat marţi comisarul european pentru imigraţie, Dimitris Avramopoulos.

171 afișări
Imaginea articolului Peste 276.000 de imigranţi ilegali au intrat în UE în 2014

Peste 276.000 de imigranţi ilegali au intrat în UE în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din acest total, 207.000 au intrat "traversând Marea Mediterană ilegal" a precizat comisarul, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European privind dramele recente ale unor nave pline cu sute de imigranţi eşuate în largul Italiei.

Începând din septembrie, peste 12 dintre aceste nave au ajuns în Europa", ceea ce arată că "traficanţii găsesc noi rute şi folosesc noi metode", a dezvăluit comisarul.

Şi acest lucru se întâmplă în timp ce "conflictele din vecinătate generează un aflux constant de refugiaţi în Europa", care "va continua dacă nu se adoptă o acţiune decisivă şi coordonată a UE", a avertizat el.

UE trebuie să îşi intensifice lupta împotriva traficului, consolidând mecanismele de colectare şi schimb de informaţii despre activităţile traficanţilor, şi făcând "instrumentele legale de care dispune mai eficiente", a afirmat el.

"Suntem, de asemenea, în contact strâns cu autorităţile turce pentru adaptarea rapidă a strategiei noastre, dat fiind că Turcia a devenit una dintre rutele alternative pentru traficanţi", a dezvăluit el.

În paralel, UE şi statele membre "trebuie să acţioneze împreună pentru a stabili un program real de reinstalare a refugiaţilor" şi să sporească numărul de locuri oferite refugiaţilor sirieni, limitat până la 36.000 dintr-un total de 3,5 milioane de sirieni care au fugit din ţara lor.

Premierul italian, Matteo Renzi, a considerat că este "fundamental pentru UE să abordeze dosarul Libia", pe unde tranzitează cei mai mulţi imigranţi ce acostează în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici