Peste 400 de presupuşi militanţi kurzi, reţinuţi în urma unei ample operaţiuni a poliţiei din Turcia

Ministerul de Interne la Ankara a anunţat, joi, că poliţia a reţinut 412 presupuşi militanţi kurzi în urma unei ample operaţiuni care s-a desfăşurat în 21 de provincii ale Turciei, la o zi după un atentat revendicat de PKK, potrivit site-ului cotidianului The Washington Post.

173 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de presupuşi militanţi kurzi, reţinuţi în urma unei ample operaţiuni a poliţiei din Turcia

Peste 400 de presupuşi militanţi kurzi, reţinuţi în urma unei ample operaţiuni a poliţiei din Turcia (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)

Operaţiunea a avut loc la zi după după un atentat asupra unei secţii de poliţie din oraşul turc Diyarbakir, soldat cu trei morţi şi zeci de răniţi. Autorităţile turce au descoperit că atacatorii au plantat materiale explozive într-un tunel săpat sub clădirea poliţiei, relatează BBC News online.

Atacul a fost revendicat de organizaţia separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Ministerul a mai comunicat şi faptul că au fost reţinuţi 131 de presupuşi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic în urma operaţiunilor desfăşurate în ultima săptămână.

Organizaţia separatistă PKK, pe care Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană o consideră grup terorist, este în conflict militar cu serviciile de securitate kurde începând din anul 1984, bilanţul confruntărilor fiind de cel puţin 40.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici