Peste 54.000 de imigranţi au ajuns în Grecia de la începutul acestui an

Numărul imigranţilor înregistraţi pe teritoriul Greciei, de la începutul acestui an, a ajuns la 54.574, anunţă Comitetul de coordonare a crizei refugiaţilor, potrivit agenţiei de ştiri ANA-MPA.

527 afișări
Imaginea articolului Peste 54.000 de imigranţi au ajuns în Grecia de la începutul acestui an

Peste 54.000 de imigranţi au ajuns în Grecia de la începutul acestui an (Imagine: Hepta)

Potrivit datelor disponibile, peste 29.000 de imigranţi se află în nordul Greciei, 9.183 fiind cazaţi la centrul pentru refugiaţi de la Idomeni, iar 14.510 se află în zona capitalei elene, Atena, în regiunea Attica.

În insulele greceşti din Marea Egee se află peste 8.549 de imigranţi.

Grecia este principala poartă de intrare pentru imigranţii care se îndreaptă spre centrul Europei din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. În anul 2015, în Uniunea Europeană au ajuns peste 1,8 milioane de extracomunitari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici