Peste 80% dintre cetăţenii Rusiei îl vor vota pe Putin la următoarele alegeri prezidenţiale - sondaj

Peste 80% dintre cetăţenii Rusiei îl susţin pe Vladimir Putin în încercarea sa de a câştiga un nou mandat de preşedinte, arată datele unui sondaj publicat, luni, de institutul rus de sondare VTsIOM, relatează site-ul agenţiei Tass.

683 afișări
Imaginea articolului Peste 80% dintre cetăţenii Rusiei îl vor vota pe Putin la următoarele alegeri prezidenţiale - sondaj

Potrivit datelor sondajului, aproximativ 83% dintre cetăţenii Rusiei îl vor vota pe Vladimir Putin în cadrul alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în luna martie a anului 2018. În plus, 70% dintre respondenţi au declarat că vor merge în mod sigur la vot.

Vladimir Zhirinovsky se clasează pe locul doi în preferinţele ruşilor, fiind creditat de 4% dintre cei chestionaţi. Acesta este urmat de Gennady Zyuganov, liderul Partidului Comunist, care are susţinerea a aproximativ 3% dintre cetăţenii Rusiei. Restul candidaţilor se clasează sub limita de 2.5%, marja de eroare a sondajului.

Vladimir Putin a exercitat două mandate de preşedinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce preşedinte era Dmitri Medvedev. Actualul mandat al preşedintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 şi se va încheia pe 7 mai 2018.

Potrivit Constituţiei Rusiei, orice preşedinte are dreptul la cel mult două mandate consecutive, iar după o pauză de un mandat poate candida din nou. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-17 decembrie pe un eşantion de 1.800 de persoane cu drept de vot.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici