Preşedintele Coreei de Sud afirmă că este dispus să limiteze exerciţiile militare comune cu SUA pentru a reduce tensiunile cu Phenianul

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, s-a declarat dispus să diminueze amploarea exerciţiilor militare comune cu SUA pentru a reduce tensiunile cu regimul de la Phenian înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 din Coreea de Sud, informează agenţia de ştiri Reuters.

1076 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Coreei de Sud afirmă că este dispus să limiteze exerciţiile militare comune cu SUA pentru a reduce tensiunile cu Phenianul

Moon Jae-in,dispus să limiteze exerciţiile militare cu SUA pentru a reduce tensiunile cu Phenianul

"Este posibil ca SUA şi Coreea de Sud să analizeze posibilitatea amânării exerciţiilor", a declarat Moon Jae-in pentru NBC News.

"Am făcut o sugestie în acest sens SUA, iar Statele Unite o analizează în acest moment. Totuşi, toate acestea depind de felul în care se comportă Coreea de Nord", a adăugat liderul de la Seul.

Comandorul Dave Benham, un purtător de cuvânt al Comandamentului american pentru Pacific, a refuzat să comenteze în legătură cu planurile privind exerciţiile comune Coreea de Sud-SUA, care au fost în repetate rânduri denunţate de Phenian drept preludiu al unei invazii.

Jocurile Olimpice de Iarnă se vor desfăşura în perioada 9-25 februarie 2018 la Pyeongchang, un oraş montan aflat la 80 de kilometri sud de frontiera militarizată dintre cele două Corei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici