Peste zece morţi, după ce un avion militar s-a prăbuşit în Rusia

Un avion Antonov An-22 al Ministerului rus al Apărării s-a prăbuşit în noaptea de marţi spre miercuri în regiunea Tula, la sud de Moscova, provocând moartea a 11 persoane, a declarat o sursă din forţele de ordine citată de agenţia rusă Interfax.

18 afișări
Imaginea articolului Peste zece morţi, după ce un avion militar s-a prăbuşit în Rusia

Peste zece morţi, după ce un avion militar s-a prăbuşit în Rusia (Imagine: Wikipedia)

"Potrivit datelor preliminare, existau 11 persoane la bordul avionului, toate au murit", a precizat această sursă.

Agenţia RIA Novosti, care citează de asemenea o sursă din cadrul forţelor de ordine, a menţionat existenţa în avion a 12 pasageri, care au murit în accident.

Avionul efectua o cursă între oraşele ruseşti Voronej şi Tver, când a dispărut de pe radare, a precizat RIA Novosti, adăugând că deocamdată cauzele accidentului erau încă necunoscute.

"Potrivit armatei, avionul a dispărut de pe ecranele radar şi comunicaţia a fost întreruptă. Ceea ce s-a întâmplat în realitate rămâne să fie stabilit. Poate că avionul a fost nevoit să efectueze o aterizare forţată", a declarat viceguvernatorul regiunii Tula, Aleksandr Evteev, pentru RIA Novosti.

Accidentele în care sunt implicate avioane militare sunt relativ frecvente în Rusia. În septembrie, un avion de vânătoare Su-27 s-a prăbuşit în cursul unui zbor de antrenament în Extremul Orient, cei doi piloţi reuşind să se catapulteze.

An-22 este un avion cargo care era foarte răspândit în epoca sovietică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici