Phenianul acuză SUA, Japonia şi Coreea de Sud că încearcă să creeze o alianţă militară precum NATO în Asia-Pacific

Coreea de Nord a criticat recentul acord dintre Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia privind consolidarea cooperării militare, considerându-l un mijloc de materializare a unui plan american de creare a unei alianţe militare precum NATO în regiune.

1722 afișări
Imaginea articolului Phenianul acuză SUA, Japonia şi Coreea de Sud că încearcă să creeze o alianţă militară precum NATO în Asia-Pacific

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a declarat acest lucru la o întrebare adresată de KCNA, a relatat duminică agenţia de presă de stat.

"Realitatea arată în mod clar că scopul real al SUA de a răspândi zvonul despre 'ameninţarea din partea Coreei de Nord' este de a oferi o scuză pentru a obţine supremaţia militară asupra regiunii Asia-Pacific", a declarat purtătorul de cuvânt, conform Reuters.

"Situaţia existentă necesită mai urgent consolidarea apărării ţării pentru a face faţă în mod activ agravării rapide a mediului de securitate", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderii Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei s-au întâlnit săptămâna trecută, în marja unui summit NATO, şi au convenit să exploreze mijloace suplimentare pentru a consolida "descurajarea extinsă" împotriva Coreei de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici