ATACUL din Manchester. Poliţia: Am descoperit obiecte importante pentru investigaţie, în urma percheziţiilor. Opt persoane, reţinute/ INVESTIGAŢII în mai multe ţări europene pentru găsirea complicilor

Şeful poliţiei din oraşul Manchester, Ian Hopkins, a declarat joi că arestările efectuate în investigaţia privind atacul cu bombă din Manchester sunt semnificative, iar obiectele descoperite în urma percheziţiilor au un rol foarte important pentru anchetă, relatează site-ul The Guardian.

669 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Manchester. Poliţia: Am descoperit obiecte importante pentru investigaţie, în urma percheziţiilor. Opt persoane, reţinute/ INVESTIGAŢII în mai multe ţări europene pentru găsirea complicilor

Poliţia din Manchester: Am descoperit obiecte importante pentru investigaţie, în urma percheziţiilor. Opt persoane au fost reţinute

"Opt persoane au fost reţinute în investigaţia privind atacul de luni. Este vorba doar despre bărbaţi. O femeie care a fost reţinută miercuri a fost între timp eliberată. Arestările au avut loc la Manchester, Wigan şi Nuneaton. Sunt în desfăşurare percheziţii la mai multe adrese. Vreau să asigur oamenii că arestările pe care le-am făcut sunt semnificative, iar în urma percheziţiilor au fost descoperite obiecte despre care credem că sunt foarte importante pentru anchetă", a declarat Ian Hopkins.

Şeful poliţiei din Manchester susţine că publicarea în presă a unor fotografii cu fragmente ale bombei au afectat emoţional familiile victimelor.

"În această investigaţie, avem o echipă de ofiţeri special instruiţi care oferă sprijin familiilor celor care şi-au pierdut viaţa. Noaptea trecută, aceşti ofiţeri au discutat despre informaţiile publicate în New York Times. Este absolut de înţeles că acestea au provocat multă suferinţă pentru familiile afectate deja de pierderile teribile. Nu doresc să comentez asupra acordurilor de împărtăşire a informaţiilor cu partenerii noştri internaţionali", a mai spus Ian Hopkins.

Investigaţia în mai multe ţări europene pentru găsirea complicilor 

Autorităţile din mai multe ţări europene caută eventuali complici ai lui Salman Abedi, autorul atentatului sinucigaş comis în Marea Britanie, existând informaţii că islamistul ar face parte dintr-o celulă care a fabricat mai multe bombe şi că recent ar fi vizitat Germania, relatează DebkaFile.

Salman Abedi, teroristul în vârstă de 22 de ani care a comis atacul sinucigaş la concertul din Manchester, călătorise în oraşul german Dusseldorf cu doar patru zile înainte de atentatul soldat cu 22 de morţi şi aproape 120 de răniţi. Potrivit revistei Focus, islamistul se deplasase de la Manchester în Dusseldorf şi retur fără a fi monitorizat de serviciile de securitate. În plus, Salman Abedi călătorise şi în Frankfurt, în 2015. Poliţia şi serviciile secrete germane încearcă acum să afle dacă Salman Abedi avea contacte cu islamişti din Germania.

Potrivit unor surse citate de site-ul israelian de informaţii militare DebkaFile, operaţiuni pentru identificarea membrilor celulei teroriste din care făcea parte Salman Abedi au loc în mai multe ţări vest-europene.

Serviciile de securitate britanice au admis că Salman Abedi era în evidenţele autorităţilor, dar nu era considerat "un risc major", astfel că nu era monitorizat permanent. Terorisul locuia în zona de sud a oraşului Manchester, unde până acum au fost depistaţi 16 islamişti care au participat la conflictul din Siria.

Până în prezent, opt suspecţi, inclusiv rude ale lui Salman Abedi, au fost arestaţi în cadrul anchetei privind atentatul comis la concertul pop desfăşurat în Manchester Arena. Anchetatorii cred că Salman Abadi făcea parte dintr-un grup islamist care ar fi fabricat mai multe bombe artizanale, astfel că există în continuare riscuri teroriste majore.

Atacul sinucigaş din Manchester, soldat cu 22 de morţi şi 119 răniţi, a fost revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, însă agenţiile secrete americane încă nu au confirmat această ipoteză.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici