ATACUL TERORIST de pe Manchester Arena. SORA atacatorului, Salman Abedi, explică motivul pentru care a fost ales un concert pentru copii: I-a răzbunat pe copiii morţi în Siria

Sora atacatorului din Marea Britanie crede că Salman Abedi a întreprins atentatul pentru că dorea răzbunare după atacurile Statelor Unite asupra Siriei, în care sute de copii îşi pierd viaţa, scrie Telegraph.

31734 afișări
Imaginea articolului ATACUL TERORIST de pe Manchester Arena. SORA atacatorului, Salman Abedi, explică motivul pentru care a fost ales un concert pentru copii: I-a răzbunat pe copiii morţi în Siria

Atacul din Manchester Arena. Sora lui Salman Abedi explică motivul pentru care a fost aleasă locaţia: ”Dorea răzbunare”

Jomana Abedi, sora lui Salman Abedi, a declarat într-un interviu că fratele ei era "bun şi iubitor" şi că este surprinsă de ceea ce a făcut acesta luni.

De asemenea, femeia crede că Abedi a fost mânat de atacurile militare ale Statelor Unite în Orientul Mijlociu.

”Cred că a văzut copii musulmani murind peste tot şi a căutat răzbunare”, a spus femeia pentru the Wall Street Journal.

”A văzut exploziile din Siria şi a vrut răzbunare. Acum totul se întâmplă între el şi Dumnezeu”, a mai spus Jomana Abedi.

Încercarea femeii de a justifica actul fratelui său a fost catalogată drept ”dezgustătoare”.

”Nu există justificare pentru moartea unui copil”, a declarat un britanic, citat de the Mirror.

”Îţi rupe sufletul gândul că un copil, din orice parte a lumii, îşi pierde viaţa, dar, din cunoştinţele mele, nu copiii erau ţinte ale atacurilor aeriene din Siria, cum a fost în Manchester”, a adăugat bărbatul.

”Doar o minte bolnavă poate motiva atacul în felul acesta” a conchis britanicul.

Două persoane au fost arestate în Manchester, joi dimineaţă, numărul celor aflaţi în custodia poliţiei ajungând la opt. Toţi sunt suspectaţi de legături cu atacul de la Manchester Arena, în urma căruia 22 de persoane au murit, scrie The Guardian.

Printre cei arestaţi se află şi fratele lui Abedi, Islamil Abedi, în vârstă de 23 de ani.

De asemenea, tatăl atacatorului, Ramadan Abedi, şi fratele mai mic al lui Salman Abedi, Hashem Abedi, care locuiesc în Libia, au fost şi ei arestaţi de către Rada, miliţia din Tripoli. Oficialii libanezi susţin că Hashem ştia de atacul plănuit de fratele său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici