Poliţist american, filmat în timp ce încătuşează un medic de culoare care testează oamenii străzii pentru coronavirus

  • Poliţiştii americani au fost filmaţi în timp ce încătuşeau şi reţineau un medic de culoare
  • Şeful departamentul de Poliţie din Miami a promis că va declanşa o anchetă în acest caz
  • Medicul, dr. Armen Henderson, cunoscut pentru că testează oamenii străzii din Miami pentru Covid-19, a fost încătuşat şi reţinut, vineri, în faţa casei sale
2339 afișări
Imaginea articolului Poliţist american, filmat în timp ce încătuşează un medic de culoare care testează oamenii străzii pentru coronavirus

Înregistrarea video fără sunet arată un bărbat care poartă o mască de protecţie şi strânge pungi şi cutii în faţa unei maşini albe atunci când o autospecială a poliţiei se apropie. 

Un poliţist iese din autospecială. Urmează un schimb de replici. Apoi poliţistul îl încătuşează şi îl reţine pe bărbat, dr. Armen Henderson, care a apărut recent într-un articol al publicaţiei Miami Herald despre voluntarii care oferă testări gratuite pentru coronavirus oamenilor străzii din Miami.

Dr. Henderson a fost în cele din urmă descătuşat după ce soţia sa, Leyla Hussein, a ieşit din locuinţă şi i-a prezentat un act de indentitate poliţistului, potrivit The New York Times.

Medicul nu a fost arestat, dar după ce filmarea a fost distribuită masiv pe reţelele de socializare, Jorge Colina, şeful departamentului de Poliţie din Miami, a ordonat declanşarea unei anchete interne în acest caz. 

Incidentul, care a avut loc în cartierul Flagami din Miami, coincide cu alte zvonuri privind discriminarea persoanelor de culoare în timpul pandemiei de coronavirus. Virusul infectează şi ucide în mod disproporţionat afro-americanii, unii dintre aceştia temându-se că dacă urmează instrucţiunile Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) şi îşi acoperă feţele cu măşti de protecţie ar putea fi expuşi la hărţuire din partea poliţiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici