Polonia a plătit ajutoare de peste 2 milioane de euro pentru familiile victimelor de la Smolensk

Guvernul polonez a plătit aproape jumătate din ajutoarele pentru familiile victimelor din accidentul aviatic de la Smolensk, soldat cu moartea preşedintelui Lech Kaczynski şi a altor 95 de persoane, relatează Radio Polonia, în pagina electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Polonia a plătit ajutoare de peste 2 milioane de euro pentru familiile victimelor de la Smolensk

Polonia a plătit ajutoare de peste 2 milioane de euro pentru familiile victimelor de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până în prezent, au fost plătite ajutoare în valoare de 9,3 milioane de zloţi (2,2 milioane de euro), care includ şi ajutoare de înmormântare pentru 67 de persoane, conform cotidianului Rzeczpospolita.

Fiecare dintre familii urmează să primească şi câte un ajutor de 40.000 de zloţi (9.800 de euro), iar copiii ai căror părinţi au murit în acccident vor primi lunar câte 2.000 de zloţi (490 de euro). Unii dintre părinţii supravieţuitori vor primi, în cazul în care au mai mulţi copii în îngrijire, câte 4.000 de zloţi lunar (980 de euro), iar o parte dintre membrii familiilor victimelor vor primi pensii lunare de 2.000 de zloţi pentru tot restul vieţii.

Rudele apropiate ale victimelor dispun şi de facilităţi în ceea ce priveşte asistenţa legală, beneficiind de gratuitate pentru convorbirile efectuate în legătură cu cazul Smolensk.

Din suma totală de 20 de milioane de zloţi (4,9 milioane de euro) alocată de stat, aproximativ o zecime va fi folosită pentru construcţia unui mormânt comun în cimitirul Powazki din Varşovia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici