Polonia şi-ar putea liberaliza legislaţia privind posesia de droguri

Guvernul polonez a iniţiat un proiect de lege privind prevenirea dependenţei de droguri, proiect care ar putea duce la autorizarea deţinerii unor mici cantităţi de droguri, pentru uz personal, relatează Radio Polonia, în pagina electronică de vineri.

32 afișări
Imaginea articolului Polonia şi-ar putea liberaliza legislaţia privind posesia de droguri

Polonia şi-ar putea liberaliza legislaţia privind posesia de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vrem să ne concentrăm pe prevenire şi tratare, nu pe pedeapsă", a spus ministrul Justiţiei, Krzysztof Kwiatkowski, referindu-se la proiectul de lege.

"Pedepsirea unei persoane pentru posesia unei singure doze este absurdă", a apreciat Kwiatkowski, adăugând că statul ar trebui să îi ajute pe dependenţi să renunţe la droguri, nu să îi pedepsească.

Liberalizarea legislaţiei poloneze privind drogurile intervine după decizia Cehiei de a aboli penalităţile pentru posesia unei cantităţi mici de droguri.

Proiectul de lege urmează să fie înaintat Parlamentului în aprilie.

Potrivit legislaţiei actuale, posesia de canabis, în orice cantitate, este ilegală şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare, în timp ce traficul de droguri este pedepsit cu zece ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici