Pompierii bulgari încearcă să stingă 37 de incendii declanşate pe teritoriul ţării

Pompierii bulgari se luptă să stingă 37 de incendii pe întreg teritoriul ţării, a anunţat, miercuri, Ministerul de Interne, citat de Sofia Echo.

11 afișări
Imaginea articolului Pompierii bulgari încearcă să stingă 37 de incendii declanşate pe teritoriul ţării

Pompierii bulgari încearcă să stingă 37 de incendii declanşate pe teritoriul ţării (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în oraşele Etropole şi Teteven, unde pompieri, poliţişti, pădurari şi voluntari, precum şi un elicopter participă la operaţiuni.

Incendiile de pădure din zona muntoasă Stara Planina au fost agravate de rafalele puternice de vânt, provocând pagube semnificative florei şi faunei. Peste 450 de pompieri au fost mobilizaţi în zonă, a anunţat Ministerul de Interne.

Şase incendii majore afectează regiunea Sofiei şi Loveci. Aproximativ 90 de pompieri luptă împotriva incendiilor din regiunea Ostroma, care ar urma să fie controlate complet până la sfârşitul zilei.

Rafalele puternice de vânt, care vor continua şi în noaptea de miercuri spre joi, precum şi temperaturile foarte ridicate pentru această perioadă vor îngreuna eforturile pompierilor, comentează Sofia Echo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici