Ponta: România va participa strategic şi operaţional la coaliţia împotriva grupării Stat Islamic

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că România sprijină coaliţia internaţională împotriva grupării Stat Islamic şi va lua parte la ceea ce este decis strategic şi operaţional în cadrul acestei coaliţii.

511 afișări
Imaginea articolului Ponta: România va participa strategic şi operaţional la coaliţia împotriva grupării Stat Islamic

Ponta: România va participa strategic şi operaţional la coaliţia împotriva grupării Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din toate discuţiile cu toate instituţiile statului, pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliţia internaţională care se formează în vederea combaterii organizaţiilor teroriste, Statul Islamic, este vorba despre Siria şi Irak. Este vorba despre un efort internaţional, la care România, aşa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.

Ponta a adăugat că, la fel cum România a avut o poziţie foarte clară legată de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina, la fel are o poziţie foarte clară, dar şi implicare în ceea ce înseamnă un efort internaţional de combatere a unei organizaţii clar teroriste.

Premierul a precizat că ministrul de Externe şi cel al Apărării au transmis poziţia României partenerilor din comunitatea transatlantică şi internaţională.

Statele Unite au anunţat că peste 40 de ţări vor participa, într-un fel sau altul, la coaliţia împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic (SI), iar Forţele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor în apropiere de Bagdad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici