Ponta s-a întâlnit cu şeful Pentagonului, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa, a anunţat Guvernul, care a postat pe site şi scurte imagini de la întrevederea oficială.

154 afișări
Imaginea articolului Ponta s-a întâlnit cu şeful Pentagonului, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Victor Ponta (Imagine: Liviu Adascalitei / Mediafax Foto)

Ponta a declarat anterior că mesajul Guvernului transmis către oficialul american va fi că România îşi îndeplineşte îndatoririle, fiind un aliat serios şi important al SUA şi un factor de stabilitate în regiune.

Secretarul american al Apărării a sosit, joi, în Portul Constanţa, fiind întâmpinat de ministrul Apărării, Mircea Duşă, cu care a avut discuţii la bordul navei de protocol a Statului Major al Forţelor Navale "Mureşul".

Şeful Pentagonului a precizat că a discutat cu Duşa inclusiv despre situaţia din Ucraina, amintind că preşedintele Obama a anunţat, în această săptămână, că va cere Congresului să aloce un miliard de dolari pentru a îmbunătăţi capacitatea SUA şi a forţelor aliate din Europa, inclusiv pentru exerciţii şi pregătire.

Hagel a susţinut că România este un partener de încredere al SUA şi că preşedintele Barack Obama apreciază foarte mult sprijinul şi prietenia României.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici