Povestea tulburătoare a două adolescente austriece care au mers în Siria să se alăture Statului Islamic. Una a decedat în război, cealaltă ar fi fost bătută până la moarte - FOTO

Două adolescente austriece, Samra Kesinovic (17 ani) şi Sabina Selimovic (16 ani), au fost date dispărute în aprilie 2014. Acestea au ajuns în acea lună în Siria, unde s-au alăturat grupării teroriste Stat Islamic.

88656 afișări
Imaginea articolului Povestea tulburătoare a două adolescente austriece care au mers în Siria să se alăture Statului Islamic. Una a decedat în război, cealaltă ar fi fost bătută până la moarte - FOTO

Povestea tulburătoare a două adolescente austriece care au mers în Siria să se alăture Statului Islamic. Una a decedat în război, cealaltă ar fi fost bătută până la moarte după ce ar fi încercat să părăsească ţara - FOTO

După sosirea în Siria, ele au pozat pentru materiale de promovare a grupării teroriste, prin care Stat Islamic încearcă să recruteze noi adolescenţi din ţări occidentale, informează Daily Mail.

Cele două fete s-ar fi căsătorit după ce au ajuns în Siria cu soldaţi SI, iar cele două cupluri ar fi stat o vreme împreună în aceeaşi cameră, relatează dailymail.co.uk.

Pentru a ajunge în Siria, Samra şi Sabina au mers cu avionul până la Ankara, iar de acolo au ajuns în regiunea Adana, aflată în sudul Turciei. Sabina i-a mărturisit unui săptămânal francez că ea şi Samra au traversat graniţa din Turcia spre Siria pe jos şi au încheiat călătoria în oraşul sirian Raqqa.

"Aici pot fi liberă, îmi pot practica religia, nu puteam face asta în Viena", a explicat ea pentru săptămânalul francez Paris Match de ce a părăsit Austria.

Sabina a murit în decembrie 2014 în timpul confruntărilor din Siria.

Mai multe ziare austriece scriu că Samra ar fi fost bătută până la moarte după ce ar fi încercat să plece din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici