Premierul ceh respinge raportul de audit întocmit de Comisia Europeană, care confirmă că acesta se află într-un conflict de interese

Premierul ceh Andrej Babis a criticat luni raportul de audit întocmit de Comisia Europeană, care a confirmat că acesta se află într-un conflict de interese din cauza afacerilor sale, spunând că o astfel de concluzie este "absurdă", relatează site-ul Politico.eu.

252 afișări
Imaginea articolului Premierul ceh respinge raportul de audit întocmit de Comisia Europeană, care confirmă că acesta se află într-un conflict de interese

Premierul ceh respinge raportul de audit întocmit de Comisia Europeană, care confirmă că acesta se află într-un conflict de interese

"Singurul lucru pe care îl ştiu e că dacă Comisia ajunge la o concluzie prin care încearcă să ignore legislaţia relevantă din Cehia, o astfel de concluzie este absurdă în ochii mei", a declarat acesta.

Raportul preliminar de audit, divulgat în luna iunie, sugera că Praga s-ar putea vedea nevoită să restituie ajutoare europene, în valoare de mai multe milioane de euro,acordate companiilor din grupul Agrofert.

Ancheta UE a fost unul din factorii care au declanşat ample proteste de stradă, în primăvara şi în toamna acestui an, faţă de Babis. La manifestaţii au participat sute de mii de cehi, fiind cele mai ample proteste înregistrate în Cehia după căderea comunismului, în urmă cu 30 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cehia,
ue,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici