Premierul Slovaciei şi-a prezentat demisia în contextul crizei politice generate de un scandal privind un contract secret pentru cumpărarea de vaccinuri Sputnik V din Rusia

  • Demisia intervine în contextul crizei politice generate de un scandal privind un contract secret pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus din Rusia
  • Guvernul Slovaciei, condus de premierul Igor Matović, şi-a prezentat demisia
  • Preşedintele Zuzana Čaputová i-a cerut vicepremierului Eduard Heger să formeze un nou Cabinet
388 afișări
Imaginea articolului Premierul Slovaciei şi-a prezentat demisia în contextul crizei politice generate de un scandal privind un contract secret pentru cumpărarea de vaccinuri Sputnik V din Rusia

Premierul Slovaciei, Igor Matović, şi-a prezentat demisia în contextul crizei politice generate un contract secret pentru cumpărarea de vaccinuri Sputnik V din Rusia

Premierul Slovaciei, Igor Matović, şi-a prezentat, marţi după-amiază, demisia, în contextul crizei politice de la Bratislava, iar preşedintele Zuzana Čaputová i-a cerut vicepremierului Eduard Heger să formeze un nou Cabinet, informează Euronews.

Guvernul Slovaciei, condus de premierul Eduard Heger, a anunţat demisia în contextul crizei politice generate de un scandal privind un contract secret pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus Sputnik V din Rusia.

Preşedintele Zuzana Čaputová "va accepta demisia premierului Igor Matovic", a comunicat Preşedinţia Slovaciei.

Eduard Heger, fost vicepremier şi ministru de Finanţe, a primit sarcina de a forma un nou guvern, pentru evitarea convocării alegerilor parlamentare anticipate.

Criza politică de la Bratislava a izbucnit după dezvăluirile despre un acord secret pentru cumpărarea din Rusia a două milioane de doze de vaccin anticoronavirus Sputnik V.

Şase membri ai Guvernului de la Bratislava demisionaseră din cauza scandalului, în contextul în care vaccinul Sputnik V nu este încă autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici