Sanchez a convocat alegerile anticipate în Spania după ce Parlamentul a respins proiectul de buget pe 2019

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, vineri, data de 28 aprilie pentru convocarea de alegeri anticipate, ceea ce ar putea însemna luni de incertitudine pentru cea de-a patra economie a zonei euro, unde peisajul politic este din ce în ce mai fragmentat, relatează Reuters.

613 afișări
Imaginea articolului Sanchez a convocat alegerile anticipate în Spania după ce Parlamentul a respins proiectul de buget pe 2019

Sanchez a convocat alegerile după ce Parlamentul a respins proiectul de buget pe 2019

Sanchez a convocat alegerile după ce parlamentul spaniol a respins proiectul de lege privind bugetul pe 2019.

„Între a nu face nimic şi a continua fără buget şi a chema spaniolii să-şi spună cuvântul, eu aleg a doua variantă. Spania trebuie să continue să progreseze, avansând în ceea ce priveşte toleranţa, respectul, cumpătarea şi bunul simţ", a declarat Sanchez într-o transmisie televizată în care s-a adresat naţiunii după o întâlnire a cabinetului.

„Am propus dizolvarea parlamentului şi convocarea alegerilor pentru 28 aprilie", a anunţat premierul.

Demisia guvernului său socialist vine după doar opt luni în funcţie.

Sondajele de opinie arată că nici un partid nu ar câştiga suficiente voturi pentru a guverna pe cont propriu, cu posibile scenarii de coaliţie care indică negocieri îndelungate între trei sau mai multe partide - inclusiv Vox de extremă dreapta.

Sanchez a preluat funcţia în iunie şi a condus de atunci un guvern care depindea de voturile partidelor regionale mici pentru a adopta legislaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici