Presa nord-coreeană îl critică pe Joe Biden: Este „un câine turbat” care trebuie „pedepsit fără milă”

Presa nord-coreeană l-a catalogat pe fostul vicepreşedinte american Joe Biden, favorit să devină candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, drept „un câine turbat" ce trebuie „pedepsit fără milă" pentru că a „proferat mizerii la adresa demnitaţii" conducerii de la Phenian.

859 afișări
Imaginea articolului Presa nord-coreeană îl critică pe Joe Biden: Este „un câine turbat” care trebuie „pedepsit fără milă”

Presa nord-coreeană îl critică pe Joe Biden: Este „un câine turbat” care trebuie „pedepsit fără milă”

„Oricine îndrăzneşte să ponegrească demnitatea conducerii supreme a DPRK, nu poate evita pedepsirea fără milă din partea DPRK", se arată într-un comunicat al agenţiei oficiale de presă de la Phenian (KCNA), folosind numele oficial al ţării, Republica Populară Democrată Coreeană, relatează postul ABC.

„Câinii turbaţi ca Baiden (sic!) pot afecta mulţi oameni dacă sunt lăsaţi liberi. Trebui omorâţi în bătaie cu o bâtă până nu e prea târziu", a adăugat agenţia.

Biden, considerat favorit să devină principalul contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane din 2020, a criticat în mai mult rânduri relaţia amicală a preşedintelui SUA cu liderul de la Phenian, Kim Jong Un.

Presa sud-coreeană a sugerat că reacţia Phenianului ar putea fi o încercare de-al impresiona pe Donald Trump.

Nu este imediat clar care dintre comentariile lui Biden au provocat furia Coreei de Nord.

Presa nord-coreeană proferează deseori insulte la adresa politicienilor şi liderilor străini în legătură cu afirmaţii sau politici ostile pe care le consideră ostile la adresa regimului de la Phenian.

Taguri:
coreea,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici