Preşedinta Camerei inferioare a Parlamentului australian a demisionat din cauza unui scandal. Ea a folosit circa 3.000 de euro din fondurile publice pentru a închiria un elicopter

Preşedinta Camerei inferioare a Parlamentului australian Bronwyn Bishop a demisionat duminică în urma unui scandal legat de cheltuieli personale decontate din fonduri publice, relatează BBC News online.

169 afișări
Imaginea articolului Preşedinta Camerei inferioare a Parlamentului australian a demisionat din cauza unui scandal. Ea a folosit circa 3.000 de euro din fondurile publice pentru a închiria un elicopter

Preşedinta Camerei inferioare a Parlamentului australian a demisionat din cauza unui scandal. Ea a folosit circa 3.000 de euro din fondurile publice pentru a închiria un elicopter (Imagine: Wikipedia)

Bishop, o aliată a premierului Tony Abbott, a folosit suma de 5.000 de dolari australieni (3.320 de euro) din fonduri publice pentru a închiria un elicopter cu care s-a dus să asiste la un eveniment politic de strângere de fonduri.

Ea a solicitat, de asemenea, să-i fie decontate cheltuieli pe care le-a efectuat pentru a participa la nunţi ale unor colegi.

Abbott a declarat că Bishop a luat o decizie corectă hotărând să demisioneze.

El a anunţat că sistemul cheltuielilor parlamentare urmează să fie reviizuit în urma acestui scandal.

Abbott a înapoiat, la rândul său, bani publici pe care i-a decontat pentru călătorii, în trecut.

Bishop şi-a cerut scuze şi a restituit fondurile încasate pentru deplasarea cu elicopterul, însă refuza să demisioneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici