Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că îl va numi pe James Mattis la conducerea Departamentului Apărării

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunţat joi seara că îl va nominaliza pe fost general american James Mattis, supranumit ”câine nebun”, la conducerea Pentagonului, informează site-ul agenţiei Reuters.

3301 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că îl va numi pe James Mattis la conducerea Departamentului Apărării

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că îl va numi pe James Mattis la conducerea Departamentului Apărării

"Îl vom numi pe 'câine nebun' Mattis secretar al Apărării", a declarat Donald Trump, în cadrul unui miting desfăşurat în Cincinnati.

De asemenea, preşedintele ales al SUA a mai spus că anunţul oficial va fi făcut luni. 

Mattis a servit vreme de 44 de ani în Armata americană. Acesta a fost general al Puşcaşilor marini şi a condus un grup operativ în Afganistan în 2001, precum şi o diviziune a Marinei americane în cadrul invaziei din Irak, în 2003.

Acesta a fost aclamat pentru rolul pe care l-a avut în cadrul luptei din Falluja, în Irak, în anul 2004.

În timpul unui discurs pe care l-a ţinut în San Diego, în anul 2005, Mattis a declarat: ” Este amuzant să împuşti oameni”, remarcă pentru care a fost mai apoi aspru criticat.

Asemenea lui Donald Trump, acesta se opune acordului nuclear cu Iranul.

Pentru a putea fi considerat eligibil pentru această funcţie, Mattis ar avea nevoie de o derogare, potrivit legislaţiei americane fiind necesară o perioadă de minim şapte ani în care să nu fi deţinut o funcţie militară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici