Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, îşi va relua funcţiile la 18 noiembrie, după ce a fost operată

Preşedintele argentinian Cristina Kirchner, operată la 8 octombrie pentru un hematom la creier, îşi va putea relua lunea viitoare funcţia, după şase săptămâni de convalescenţă, conform unui buletin medical comunicat luni.

169 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, îşi va relua funcţiile la 18 noiembrie, după ce a fost operată

Cristina Kirchner (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sâmbătă, medicii şi-au dat prima aprobare pe baza examenelor neurologice, un diagnostic confirmat luni în urma unui control cardiac.

Cristina Kirchner, în vârstă de 60 de ani, "este în măsură să îşi reia activităţile formale începând cu luni, 18 noiembrie", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Alfredo Scoccimarro, citind un raport medical, fără a preciza dacă ea se va întoarce la această dată la palatul prezidenţial.

După ieşirea din spital, Kirchner şi-a petrecut convalescenţa în reşedinţa prezidenţială de la Olivos, o suburbie rezidenţială din nordul Buenos Aires.

Cu doi ani înainte de la sfârşitul celui de-al doilea şi ultim mandat, Kirchner a urmărit de la reşedinţa sa alegerile legislative parţiale de la jumătatea mandatului, un scrutin care a evidenţiat o pierdere de poziţie pentru partidul său în faţa unei opoziţii fragmentate, care a cucerit majoritatea celor 24 de provincii ale ţării.

Vicepreşedintele Amado Boudou, cercetat într-o anchetă de corupţie, asigură oficial interimatul însă garda apropiată a lui Kirchner este cea care conduce ţara de o lună.

O căzătură a preşedintei în luna august ale cărei circumstanţe nu au fost precizate se află la originea hematomului care s-a format şi care a fost eliminat printr-o operaţie chirurgicală practicată într-un spital privat din Buenos Aires.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici