Preşedintele congresului chinez va participa la Forumul Economic de Est găzduit de Rusia

  • Li Zhanshu va participa la cel de-al şaptelea Forum Economic de Est de la Vladivostok
  • Preşedintele Congresului chinez devine cel mai înalt oficial care vizitează Rusia de la declanşarea invaziei în Ucraina
  • Li este pe locul 3 ca importanţă şi putere în ierarhia Partidului Comunist Chinez
209 afișări
Imaginea articolului Preşedintele congresului chinez va participa la Forumul Economic de Est găzduit de Rusia

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele Comitetului Permanent al Congresului Naţional al Poporului din China, Li Zhanshu a plecat în Rusia pentru a participa la cel de-al şaptelea Forum Economic de Est de la Vladivostok. Li se află pe locul trei în ierarhia Partidului Comunist Chinez, astfel că devine cel mai important oficial străin care vizitează Rusia de la declanşarea invaziei în Ucraina.

Pe lângă participarea la forum, oficialul chinez va mai vizita Mongolia, Nepal şi Coreea de Sud. Turneul se va finaliza pe 17 septembrie.

Preşedintele Chinei Xi Jinping şi preşedintele rus Vladimir Putin  au anunţat un parteneriat strategic „fără limită” în februarie, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, în ceea ce Putin numeşte „o operaţiune militară specială”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici