Preşedintele Greciei renunţă la salariul său

Preşedintele Greciei, Carolos Papoulias, a decis să renunţe la salariul său, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor Evangelos Venizelos, salutând un gest "simbolic".

235 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Greciei renunţă la salariul său

Preşedintele Greciei renunţă la salariul său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele republicii mi-a cerut, în calitate de ministru al Finanţelor, să pun în funcţiune toate procedurile adecvate pentru a renunţa la salariul său", a declarat Venizelos în urma unei întâlniri cu şeful statului.

Ministrul a salutat "un gest foarte important şi foarte simbolic într-un moment în care poporul grec trebuie să suporte sacrificii".

Noul plan de salvare a ţării de 230 de miliarde de euro, care aşteaptă permisiunea zonei euro pentru a fi pus în aplicare, include o nouă serie de măsuri de austeritate nepopulare de peste trei miliarde pentru 2012, dintre care o mare parte se referă la reduceri de salarii şi pensii.

Mai exact, salariul minim trebuie să scadă cu 22 la sută la 586 de euro brut pe 14 luni, în timp ce pentru pensiile complementare este prevăzută o reducere de 10 la sută, iar tăierile ar putea afecta şi salariile cu regim special.

Grecii au suferit deja, din cauza primului împrumut acordat ţării în 2010, o scădere cu 25 la sută a salariilor funcţionarilor publici şi cu 10 la sută a pensiilor, însoţită de o creştere a taxelor şi o suprimare a organismelor publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici