Preşedintele Parlamentului European este internat în Italia din cauza unor probleme grave

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, este spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii "grave", şi a anulat toate activităţile oficiale, anunţă luni Biroul acestuia, citat de site-ul Politico.eu.

2769 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului European este internat în Italia din cauza unor probleme grave

Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate", a comunicat Biroul acestuia.

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile.

Roberto Cuillo, purtătorul de cuvânt al lui David Sassoli, nu a oferit detalii despre starea de sănătate a preşedintelui Parlamentului European, dar a precizat că acesta nu va participa la sesiunea plenară programată săptămâna viitoare la Strasbourg.

David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a anunţat la începutul lunii decembrie că nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Parlamentului European, în condiţiile în care mandatul său expiră la sfârşitul lunii ianuarie.

Delegaţiile parlamentare italiene speră că David Sassoli va reveni rapid în Parlamentul European. "Îl aşteptăm în Parlamentul European pentru a continua împreună lupta pentru o Europă mai corectă, mai echitabilă şi mai solidară", au declarat eurodeputaţii Mişcării Cinci Stele (M5S), conform cotidianului Corriere della Sera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici