Preşedintele Poloniei refuză invitaţia la parada militară de la Moscova

Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a anunţat, luni, că nu se va deplasa la Moscova pentru a participa la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria împotriva regimului nazist german în al Doilea Război Mondial, relatează agenţia rusă Tass, în pagina electronică.

474 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei refuză invitaţia la parada militară de la Moscova

Bronislaw Komorowski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere situaţia actuală, nu există posibilitatea ca preşedintele Poloniei să participe la ceremoniile" programate la Moscova, a anunţat Bronislaw Komorowski pentru un post de televiziune local, denunţând "continuarea conflictului în Ucraina".

În schimb, preşedintele Poloniei a propus mai devreme organizarea unor ceremonii similare celor de la Moscova la Westerplatte, în Gdansk, locul declanşării celui de-al Doilea Război Mondial.

Anterior, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitaţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la o paradă militară organizată în mai la Moscova.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului german, Angela Merkel a propus în schimb să participe la o ceremonie pentru depunerea de coroane de flori, pe 10 mai, la Moscova. Vladimir Putin a acceptat propunerea.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat că refuzul unor lideri occidentali de a participa la ceremoniile programate la Moscova nu afectează amploarea evenimentului.

"Acest fapt nu va afecta spiritul, conţinutul emoţional şi amploarea evenimentului", a spus Peskov pentru un post de radio rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici