Prima reacţie a preşedintelui Joe Biden după ce Rusia a declanşat atacul asupra Ucrainei

Într-o declaraţie făcută joi dimineaţa devreme, preşedintele american Joe Biden a condamnat acţiunile Rusiei, la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat acţiuni militare în regiunea Donbas din estul Ucrainei, anunţă CNN.

39355 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a preşedintelui Joe Biden după ce Rusia a declanşat atacul asupra Ucrainei

"Rugăciunile întregii lumi sunt alături de poporul ucrainean în această seară, în timp ce suferă un atac neprovocat şi nejustificat din partea forţelor militare ruse. Preşedintele Putin a ales un război premeditat care va aduce pierderi catastrofale de vieţi omeneşti şi suferinţă umană. Rusia este singura responsabilă pentru moartea şi distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite şi aliaţii şi partenerii săi vor răspunde într-un mod unit şi decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere".

Biden a adăugat că monitorizează situaţia şi că se va întâlni cu ceilalţi lideri G7 în cursul dimineţii.

El va anunţa "consecinţele suplimentare" impuse Rusiei de către SUA şi aliaţii săi, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici