Primarul oraşului Vicenza, îngrijorat de românii care ocupă clădiri abandonate: Dacă au venit în Italia ca să găsească de lucru, s-au înşelat

Primarul oraşului italian Vicenza s-a adresat ambasadei României din Roma pentru a exprima nemulţumirea în legătură cu grupurile de imigranţi români care ocupă abuziv clădiri abandonate, propunând suportarea cheltuielilor de repatriere.

362 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Vicenza, îngrijorat de românii care ocupă clădiri abandonate: Dacă au venit în Italia ca să găsească de lucru, s-au înşelat

Primarul oraşului Vicenza, îngrijorat de românii care ocupă clădiri abandonate: Dacă au venit în Italia ca să găsească de lucru, s-au înşelat (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Publimedia)

Primarul oraşului Vicenza, Achille Variati, este preocupat că numeroşi imigranţi români ocupă abuziv clădiri abandonate, scrie site-ul ziarului Corriere della Sera.

Ultimul episod a avut loc luni, când poliţia a intervenit pentru evacuarea unor români care locuiau ilegal într-o fabrică dezafectată.

Primarul a luat legătura şi cu ambasadorul României în Italia, Dana Manuela Constantinescu, căreia i-a explicat problema. "Suntem pregătiţi să suportăm costurile pentru repatrierea românilor. Dacă aceşti cetăţeni comunitari au venit în Italia pentru a găsi de lucru, s-au înşelat. Mai bine revin în ţara lor, situaţia este mai bună acolo. Vicenza şi regiunea Veneto nu mai sunt eldorado-ul de acum câţiva ani, nu mai sunt locuri de muncă. Noi îi putem ajuta să meargă acasă", a subliniat primarul.

În acelaşi timp, Primăria din Vicenza a decis să îi oblige pe proprietarii clădirilor abandonate să blocheze toate intrările pentru a împiedica ocuparea imobilelor de către imigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici