Protestatarii i-au cerut lui Donald Trump „să elibereze” Hong Kong-ul. Mii de oameni au fluturat steaguri americane

O nouă etapă a conflictului din Hong Kong s-a consumat duminică când zeci de mii de oameni s-au adunat în faţa consulatului american la Hong Kong, mulţi dintre ei fluturând steaguri americane, potrivit CNN.

2118 afișări
Imaginea articolului Protestatarii i-au cerut lui Donald Trump „să elibereze” Hong Kong-ul. Mii de oameni au fluturat steaguri americane

Protestatarii din Hong Kong cer ajutorul lui Donald Trump. Mii de oameni au fluturat steaguri americane

Protestatarii din Hong Kong au solicitat intervenţia directă a ui Donald Trump pentru a-i ajuta să încheie confruntarea lor de peste trei luni cu guvernul. "Preşedinte Trump, vă rog eliberaţi Hong Kong-ul", scria pe unul dintre bannerele afişate în faţa consulatului, potrivit CNN.

 

 

Demonstranţii consideră că lupta lor pentru libertate şi democraţie se aliniază valorilor americane, iar SUA ar trebui să le dea vină în ajutor.

Până în acest moment, Trump nu a luat o poziţie în dispută. "Hong Kong este într-o situaţie foarte grea, foarte grea", a declarat preşedintele jurnaliştilor în august. "Vom vedea ce se întâmplă, dar sunt sigur că se va rezolva. Sper că va rezolva pentru toată lumea - inclusiv pentru China"

Cu toate acestea, guvernul chinez a acuzat administraţia Trump că a sprijinit manifestanţii. "Nu este niciun secret în Hong Kong faptul că forţele care protestează faţă de proiectul de extrădare către China au fost sponsorizate de SUA", se menţiona în Global Times, un tabloid chinez de stat, într-un editorial din iulie.

Protestele au început după ce guvernul Hong Kong a propus un proiect de lege care să permită extrădarea unor refugiaţi către China. Locuitorii din Hong Kong se tem însă că legea ar putea conduce la reţinerea criticilor guvernului chinez.

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a respins în această săptămână proiectul de lege, dar protestatarii rămân impasibili la cedarea ei. Aceştia au cerut alte concesii, inclusiv demisia ei, o anchetă independentă asupra brutalităţii poliţiei şi renunţarea la acuzaţii împotriva manifestanţilor.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici