Protestele anti-Trump au continuat pentru a doua zi în mai multe oraşe din Statele Unite/ REACŢIA lui Donald Trump - FOTO, VIDEO

Protestele împotriva victoriei lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă au continuat pentru a doua zi în mai multe oraşe americane, însă numărul participanţilor a scăzut simţitor comparativ cu ziua precedentă, informează The Associated Press.

10629 afișări
Imaginea articolului Protestele anti-Trump au continuat pentru a doua zi în mai multe oraşe din Statele Unite/ REACŢIA lui Donald Trump - FOTO, VIDEO

Protestele anti-Trump au continuat pentru a doua zi în mai multe oraşe din Statele Unite (Imagine: Twitter)

Manifestaţii anti-Trump au avut loc în oraşe de pe tot cuprinsul Statelor Unite, însă fiecare demonstraţie a reuşit să adune doar cel mult câteva sute, comparativ cu mai multe mii în ziua precedentă.

În cursul nopţii de joi spre vineri, Donald Trump a reacţionat la proteste împotriva victoriei sale în alegerile prezidenţiale, postând pe Twitter mesajul: "Acum, manifestanţii profesionişti, incitaţi de media, protestează. Foarte nedrept."

În Portland protestatarii, care au ieşit în stradă pentru a treia noapte consecutiv, au devenit violenţi încendiind maşini şi spărgând geamurile bancilor şi magazinelor. 

Mai multe sute de elevi de liceu au mărşăluit prin zona centrală a oraşului San Francisco, scandând "nu este preşedintele meu" şi purtând steaguri ale Mexicului şi ale comunităţii LGBT.

La New York, un grup mare de protestatari s-au strâns din nou în faţa clădirii Trump Tower, scandând şi afişând pancarte cu mesaje anti-Trump.

Autostrăzile din zona Minneapolis şi Portland, Oregon, au fost pentru scurt timp blocate de manifestanţi.

La Philadelphia, protestatarii s-au adunat în apropierea Primăriei, purtând semne cu mesaje ca "Nu este preşedintele meu" sau "America sigură pentru toată lumea."

În jur de 500 de persoane s-au strâns la un protest în Louisville, statul Kentucky.


ABC Breaking News | Latest News Videos

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici