Putin a vizitat regiunile ucrainene Herson şi Lugansk. Între timp, Rusia bombardează intensiv oraşul Bakhmut

  • Putin participă la reuniunea comandamentului militar din sudul Ucrainei
  • Forţele ruse intensifică atacul asupra Bakhmut
  • Miniştrii G7 spun că armele nucleare amplasate în Belarus sunt „inacceptabile”
421 afișări
Imaginea articolului Putin a vizitat regiunile ucrainene Herson şi Lugansk. Între timp, Rusia bombardează intensiv oraşul Bakhmut

Kremlin.ru

Vladimir Putin şi-a întâlnit comandanţii în două regiuni ale Ucrainei pe care Moscova pretinde că le-a anexat, în timp ce forţele ruse au intensificat marţi bombardamentele de artilerie grea şi loviturile aeriene asupra oraşului ucrainean devastat, Bakhmut.

Între timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a vizitat trupele din oraşul estic Avdiivka, la aproximativ 70 km sud-vest de Bakhmut, şi a fost informat despre situaţia câmpului de luptă, a comunicat biroul său, citat de Reuters

Kremlinul a declarat că Putin a participat luni la o reuniune de comandă militară în regiunea Herson din sudul Ucrainei şi a vizitat un cartier general al gărzii naţionale din estul regiunii Lugansk.

Putin a auzit rapoarte de la comandanţii forţelor aeriene şi ai grupului armatei Nipru, precum şi de la alţi ofiţeri superiori, care l-au informat despre situaţia din regiunile Herson şi Zaporizhzhia din sud.

Nici ministrul Apărării Serghei Şoigu, nici şeful Statului Major General Valery Gerasimov nu s-au alăturat lui Putin în călătoria sa, ca măsură de precauţie.

Un înalt consilier prezidenţial ucrainean, Mykhailo Podolyak, l-a ironizat pe Putin, denumind călătoria sa drept „un „tur special” al autorului crimelor în masă în teritoriile ocupate şi ruinate pentru a se bucura pentru ultima oară de crimele slujitorilor săi”.

Kievul şi Occidentul acuză forţele ruse că au comis crime de război pe teritoriul ucrainean ocupat, ceea ce Moscova neagă.

Herson, Zaporizhzhia, Lugansk şi Doneţk sunt cele patru regiuni pe care Putin le-a proclamat anexate în septembrie anul trecut, în urma a ceea ce Ucraina a declarat că sunt referendumuri false. Forţele ruse controlează doar parţial cele patru regiuni.

Trupele ruse s-au retras din oraşul Herson, capitala regională, în noiembrie anul trecut şi şi-au întărit poziţiile pe malul opus al fluviului Nipru, în aşteptarea unei contraofensive ucrainene în această primăvară.

Luna trecută, Putin a vizitat Crimeea (anexată de Rusia în 2014) şi oraşul Mariupol din sud-estul regiunii Doneţk.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici