Putin acuză SUA că înarmează deja Ucraina, citând informaţii de la serviciile secrete/ The Moscow Times scrie că Putin a făcut declaraţia la Bucureşti, în loc de Budapesta - FOTO

Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că furnizează deja armament "letal" Kievului, citând informaţii de la serviciile secrete ruse, şi a avertizat că războiul din Ucraina nu va fi oprit printr-o escaladare militară, relatează ziarul The Moscow Times în pagina electronică de miercuri.

86307 afișări
Imaginea articolului Putin acuză SUA că înarmează deja Ucraina, citând informaţii de la serviciile secrete/ The Moscow Times scrie că Putin a făcut declaraţia la Bucureşti, în loc de Budapesta - FOTO

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Potrivit (serviciilor ruse de) informaţii, arme (americane) sunt deja livrate", a declarat Putin, potrivit unor imagini difuzate de primul canal al televiziunii de stat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi. El îi răspundea unui jurnalist care-l întrebase dacă un transport de echipament militar "letal" ar intensifica războiul din estul Ucrainei.

Putin, care a făcut această declaraţie la Budapesta - şi nu la Bucureşti, cum scrie prestigioasa publicaţie moscovită - în timpul vizitei în Ungaria, a adăugat că armamentul livrat va conduce doar la pierderea şi mai multor vieţi în regiunea din estul Ucrainei devastată de un conflict armat între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi.

Imagine: captură The Moscow Times

"Sunt convins că indiferent cine livrează şi ce armament este livrat în zona de conflict, (rezultatul) va fi întotdeauna rău, numărul victimelor ar putea să crească", a continuat el, o afirmaţie amplu comentată în presa rusă.

În schimb, Kievul şi Occidentul acuză de mai multe luni Moscova de înarmarea insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, o acuzaţie pe care Kremlinul a respins-o în mod repetat.

Congresul Statelor Unite a adoptat în decembrie o serie de măsuri care autorizează trimiterea de armament Kievului. Însă, atunci când preşedintele american Barack Obama a promulgat măsurile, a ezitat să folosească această opţiune, în contextul unor avertismente potrivit cărora înarmarea Kievului va fi considerată o declaraţie de război.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici