Putin cere Ucrainei să ramburseze anticipat un împrumut de trei miliarde de dolari: "Avem nevoie de resurse pentru aplicarea planului anticriză"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut Ucrainei să returneze anticipat un credit de trei miliarde de dolari care are scadenţa în decembrie 2015, explicând că Moscova are nevoie de bani pentru combaterea crizei economice, relatează site-ul agenţiei TASS.

1804 afișări
Imaginea articolului Putin cere Ucrainei să ramburseze anticipat un împrumut de trei miliarde de dolari: "Avem nevoie de resurse pentru aplicarea planului anticriză"

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Banii oferiţi prin fondul de bunăstare, inclusiv creditul de trei miliarde de dolari acordat Ucrainei cu scadenţa în decembrie 2015, trebuie utilizaţi pentru nevoile proprii ale Rusiei", a declarat Putin la o întâlnire cu membrii Guvernului rus.

"Avem nevoie de resurse suplimentare pentru aplicarea planului anticriză", a argumentat preşedintele Rusiei.

Rusia a acordat mai multe credite fostei Administraţii ucrainene proruse condusă de Viktor Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici