Putin, huiduit pe ring, la un meci de lupte - VIDEO

Vladimir Putin a fost întâmpinat cu huiduieli duminică seara, când a urcat pe ring în faţa a 20.000 de persoane, pentru a-l felicita pe câştigătorul unui meci de arte marţiale, un moment interpretat pe site-urile ruse de Internet drept o expresie inedită a ostilităţii publicului.

510 afișări
Imaginea articolului Putin, huiduit pe ring, la un meci de lupte - VIDEO

Putin, huiduitpe ring, la un meci de lupte - VIDEO

Când premierul rus a venit pe ring pentru a-l felicita pe câştigătorul meciului, rusul Fedor Emelianenko, care tocmai îl învinsese pe americanul Jeff Monson, huiduieli şi fluierături s-au auzit din sală, obligându-l să se întrerupă, potrivit imaginilor difuzate în direct la televiziunea rusă şi vizionate până luni dimineaţă de peste 140.000 de ori pe YouTube.

Directorul Stadionului olimpic din Moscova, unde a avut loc meciul de arte marţiale, Mihail Moskalev, a declarat pentru site-ul de ştiri Lenta.ru că publicul l-a fluierat şi huiduit de fapt pe perdantul meciului, care a fost pasiv în luptă şi ieşea din sală în acel moment.

Într-o altă înregistrare video, realizată de un spectator din tribune, se aud clar huiduielile şi un bărbat care strigă "Uhodi!" (Du-te!), în momentul în care Putin îşi încheie mesajul de felicitare a câştigătorului, difuzat pe un ecran gigantic deasupra ringului.

Huiduielile lasă locul aplauzelor abia când Fedor Emelianenko apare pe ecran, fiind calificat de Putin drept un "adevărat erou rus".

"Este pentru prima dată în cariera sa politică când Putin este fluierat de public", a apreciat luni cotidianul online Gazeta.ru.

Andrei Navalni, vedetă în devenire a opoziţiei ruse, a postat înregistrarea video pe blogul său, apreciind că ilustrează "sfârşitul unei ere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici