Putin îl contrazice pe Biden: „ideile tale nu se suprapun cu principalele preocupări de securitate ale Rusiei”

  • Vladimir Putin i-a reproşat omologului său american lipsă de viziune în abordarea preocupărilor de securitate, poziţia sa fiind în detrimentul intereselor Moscovei
  • Joe Biden şi-a menţinut cu fermitate punctul de vedere: în cazul unei invazii, SUA va impune sancţiuni economice Rusiei
  • Discuţiile dintre cei doi şefi de stat au rămas la stadiul de stagnare, fără concluzie pertinentă
18427 afișări
Imaginea articolului Putin îl contrazice pe Biden: „ideile tale nu se suprapun cu principalele preocupări de securitate ale Rusiei”

Sursa foto: MediafaxFoto

Liderul rus Vladimir Putin este nemulţumit de modul în care a decurs conversaţia telefonică cu omologul său american, Joe Biden. Preşedintele SUA nu ar fi răspuns principalelor puncte de interes de pe lista de priorităţi a Moscovei. În schimb, Biden a menţinut retorica sancţiunilor economice în cazul unei posibile invazii, pe care oficialii ruşi o neagă.

„Ideile tale nu se suprapun cu principalele preocupări de securitate ale Rusiei”, i-ar fi reproşat preşedintele rus.

Moscova s-a angajat să revizuiască anumite cerinţe solicitate de Casa Albă, dar cea din urmă a lăsat de înţeles că nu este dispusă să facă mari concesii în raportul de negociere.

Consilierul de la Kremlin, Yuri Ushakov, a venit cu completări în sprijinul preşedintelui Putin

„Biden a menţionat, în mod previzibil, posibile sancţiuni dure anti-ruse dacă o invazie se va întâmpla pe teritoriul Ucrainei, ceea ce mi se pare absurd. Dar nu acesta a fost punctul central al conversaţiei sale destul de lungi cu liderul rus.
În contextul situaţiei tensionate, Vladimir Putin a reacţionat în spiritul faptelor. Partea rusă va analiza cu atenţie considerentele exprimate de Biden şi fără îndoială, va ţine cont de ele”, a declarat Ushakov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici