Putin susţine candidatura comandantului armatei egiptene la preşedinţie: "E o decizie extrem de responsabilă, sper să reuşiţi"

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că susţine decizia comandantului-şef al armatei egiptene, mareşalul Abdel Fattah al-Sisi de a candida la alegerile prezidenţiale din Egipt, într-o întrevedere la Moscova cu oficialul de la Cairo.

102 afișări
Imaginea articolului Putin susţine candidatura comandantului armatei egiptene la preşedinţie: "E o decizie extrem de responsabilă, sper să reuşiţi"

Abdel Fattah al-Sisi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştiu că aţi luat decizia de a vă prezenta candidatura la alegerile prezidenţiale din Egipt", a declarat preşedintele Vladimir Putin.

"Este o decizie extrem de responsabilă, implicarea într-o misiune pentru poporul egiptean. În numele meu şi în numele poporului rus, vă doresc să reuşiţi", i-a transmis Putin mareşalului al-Sisi.

"Stabilitatea situaţiei în întregul Orient Mijlociu depinde în mare parte de stabilitatea Egiptului. Sunt convins că, prin experienţa dumneavoastră, veţi reuşi să vă mobilizaţi susţinătorii şi să stabiliţi relaţii cu toate părţile societăţii egiptene", a adăugat preşedintele rus.

Extrem de popular în Egipt, mareşalul al-Sisi, ministru al Apărării, nu şi-a anunţat încă oficial candidatura la alegerile prezidenţiale, dar nu şi-a ascuns intenţiile în acest sens, după ce l-a destituit la 3 iulie anul trecut pe preşedintele Mohamed Morsi.

Comandantul armatei egiptene se află la Moscova pentru a negocia un acord vizând vânzarea de arme în valoar

de două miliarde de dolari cu Rusia, după ce SUA au suspendat o parte din asistenţa militară anuală pentru Egipt ca reacţie la înlăturarea lui Mohammed Morsi de la putere.

În noiembrie anul trecut, Rusia a anunţat că va livra Egiptului sisteme de apărare antiaeriană şi că discută cu autorităţile de la Cairo un acord vizând livrarea de avioane şi elicoptere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici