Racheta balistică Satan II, abia lansată de oamenii lui Putin, este lăudată că poate distruge o zonă de dimensiunea Marii Britanii

Racheta cu capacitate nucleară a fost anunţată de Putin într-un discurs de acum 4 ani.

43247 afișări
Imaginea articolului Racheta balistică Satan II, abia lansată de oamenii lui Putin, este lăudată că poate distruge o zonă de dimensiunea Marii Britanii

Satan II sau Sarmat, lansată de Rusia, este unul dintre noile sisteme anunţate de Vladimir Putin în celebrul discurs de pe 1 martie 2018. Testul ICBM nu este o surpriză, fiind aşteptat pentru începutul anului. Preşedintele Rusiei susţine că este cea mai bună din lume.

Satan II sau Sarmat este armă cu o mare putere distructivă, este unul dintre noile sisteme anunţate de Vladimir Putin în celebrul discurs rostit pe 1 martie 2018. Testul ICBM - cunoscut şi sub numele de RS 28 - nu surprinde însă Statele Unite, considerând-o „de rutină, nu o ameninţare”. Testul a fost aşteptat de experţi doar pentru începutul anului şi tocmai a ratat termenul limită.

Dezvoltarea produsului a durat mult şi, aşa cum se întâmplă adesea, a fost marcată de unele întârzieri. Generalii doreau un dispozitiv nuclear care să înlocuiască modelul anterior, iar oamenii de ştiinţă au găsit răspunsul, cel puţin la nivel de prototip.

Echipată cu mai multe focoase

Racheta are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri, este echipată cu mai multe focoase, iar printre acestea poate fi şi una hipersonică. Surse oficiale ruse şi mass-media spun că o singură „lovitură” poate distruge o regiune de dimensiunea Marii Britanii. Pe reţelele de socializare sunt frecvente referirile la duelul cu americanii şi cu NATO.

Experţii occidentali s-au întrebat dacă Satan II se înscrie în linia Kremlinul de a investi masiv în dezvoltarea de echipamente care trebuie să le egaleze şi să le depăşească pe cele furnizate Statelor Unite.

În discursul său din 2018, Putin a indicat numeroase arme pe lângă Sarmat, precum Avangard, Tsirkon şi Kinzhal (rachete hipersonice) sau drona super-atomică Poseidon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici