RAPORT: Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete decât se credea

Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete mobile decât estimaseră până în prezent serviciile de informaţii sud-coreene, dezvăluie un raport militar publicat vineri de agenţia de presă Yonhap.

1150 afișări
Imaginea articolului RAPORT: Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete decât se credea

RAPORT: Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete decât se credea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Phenianul ar avea 50 de lansatoare de rachete cu rază medie de acţiune şi 150 de lansatoare de rachete cu rază scurtă, şi nu 94 în total, aşa cum credea Seulul, afirmă Korea Institute for Defense Analyses (KIDA).

Potrivit acestui organism de stat, Pentagonul dispune de aceleaşi informaţii.

Un oficial din cadrul serviciilor de apărare americane a declarat la începutul lui mai că Nordul a retras două rachete de la instalaţia de lansare de pe coasta de est a ţării în contextul calmării tensiunilor din peninsulă.

Tokyo şi Seulul şi-au sporit măsurile de apărare antirachetă în timp ce armata americană a mobilizat două distrugătoare înarmate cu rachete şi radare puternice pentru a contracara o posibilă lansare.

Peninsula Coreeană a cunoscuta una dintre cele mai grave crize din ultimii ani, declanşată de lansarea reuşită a unei rachete nord-coreene în decembrie şi de un al treilea test nuclear în februarie, faţă de care comunitatea internaţională a reacţionat cu noi sancţiuni, generând furia Phenianului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici