Rata şomajului din Marea Britanie a înregistrat cel mai mare declin trimestrial din 1997

Rata şomajului din Marea Britanie a înregistrat în perioada septembrie-noiembrie cea mai mare scădere după 1997, la 7,1%, de la 7,4% în perioada august-octombrie, plasându-se foarte aproape de nivelul de 7% de la care Banca Angliei a anunţat că va lua în considerare majorarea dobânzii cheie de 0,5%.

111 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului din Marea Britanie a înregistrat cel mai mare declin trimestrial din 1997

Rata şomajului din Marea Britanie a înregistrat cel mai mare declin trimestrial din 1997 (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Declinul ratei şomajului a depăşit cu mult aşteptările analiştilor, care anticipau un nivel de 7,3%, relatează The Guardian.

În urma informaţiei, lira sterlină a urcat la cel mai ridicat nivel atins după 10 ianuarie 2013, de 81,81 pence pentru un euro, fiind ulterior tranzacţionată la 81,87 pence pentru un euro.

Lira s-a apreciat totodată cu peste 0,5%, la 1,6579 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins după 2 ianuarie.

Analiştii consideră că Banca Angliei nu va majora prea curând dobânda de politică monetară, întrucât va aştepta creşterea slariilor şi extinderea redresării economice.

Banca centrală ar putea însă să modifice în februarie ţinta pentru rata şomajului la 6,5% şi să introducă şi o condiţie suplimentară, de creştere a salariilor, pentru ca dobânda cheie să poată fie majorară, potrivit analiştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici