Război de gherilă. Lupte din casă în casă raportate în Gaza

Ofensiva militară israeliană împotriva Hamas în Gaza continuă cu toată forţa - în ciuda presiunilor tot mai mari pentru a se face mai mult pentru a minimiza numărul victimelor civile, care continuă să crească.

613 afișări
Imaginea articolului Război de gherilă. Lupte din casă în casă raportate în Gaza

Război de gherilă. Lupte din casă în casă raportate în Gaza

În nord, locuitorii au raportat noi atacuri ale tancurilor israeliene, în timp ce în sud continuă luptele intense. Khan Younis - de unde provine Yahya Sinwar, liderul Hamas în Gaza - rămâne o ţintă cheie. Autorităţile israeliene spun că liderii grupării se ascund acolo, posibil în reţeaua subterană de tuneluri.

Luptele din oraş au loc din casă în casă şi din tunel în tunel, a declarat generalul de brigadă Dan Goldfuss pentru agenţia de ştiri Reuters.

Aseară, aripa armată a Hamas a publicat o înregistrare video care, potrivit acesteia, arată urmările unei operaţiuni israeliene eşuate de eliberare a unui ostatic. Videoclipul se încheie cu imagini ale unui corp însângerat care pare a fi al captivei. Videoclipul nu a fost verificat în mod independent.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că un reprezentant a informat familia ostaticului şi a afirmat că Hamas duce un "război psihologic". Anterior, armata israeliană a confirmat că doi soldaţi au fost grav răniţi în timpul operaţiunilor din Gaza pentru eliberarea ostaticilor, dar că nimeni nu a fost eliberat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici