Războiul din Ucraina, ziua 109. Oficial american: Luhanskul ar putea cădea în următoarele săptămâni / 10.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei ruse / Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina

  • Oficial american: Luhanskul ar putea cădea în următoarele săptămâni. Forţele ruseşti combină puterea de foc a artileriei cu lovituri aeriene pentru a copleşi apărarea ucraineană
  • Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la invadarea ţării de către Rusia.
  • O comisie a Naţiunilor Unite a sosit sâmbătă în Ucraina pentru a investiga crimele de război.
  • Un atac cu rachete asupra oraşului ucrainean Chortkiv a rănit 22 de persoane
  • Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina
  • Un fost soldat britanic a fost "împuşcat mortal", acesta a fost numit „adevărat erou”
9970 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 109. Oficial american: Luhanskul ar putea cădea în următoarele săptămâni / 10.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei ruse / Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina

Războiul din Ucraina, ziua 109. Oficial american: Luhanskul ar putea cădea în următoarele săptămâni / 10.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei ruse

Un fost soldat britanic a fost "împuşcat mortal"

Un consilier al lui Zelenski îl numeşte pe britanicul ucis în Ucraina, Jordan Gatley, un „adevărat erou”.

Un fost soldat britanic a fost "împuşcat mortal" în luptele din Severodoneţk. Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când "după o analiză atentă... a plecat în Ucraina pentru a ajuta", a scris tatăl său pe Facebook.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nimeni nu ştie cât va dura războiul din ţara sa.

Cu toate acestea, el a declarat că forţele sale sfidează aşteptările, împiedicând trupele ruseşti să invadeze estul Ucrainei, unde luptele sunt cele mai aprige de câteva săptămâni, relatează Associated Press.

Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme occidentale în Ucraina

Forţele ruse au tras rachete de croazieră pentru a distruge un mare depozit care conţinea arme americane şi europene în regiunea Ternopil din vestul Ucrainei, a anunţat duminică Interfax, în timp ce lupte de stradă făceau ravagii în oraşul Sievierodonetsk din estul ţării, relatează Reuters.

Oficial american: Luhanskul ar putea cădea în următoarele săptămâni. Forţele ruseşti combină puterea de foc a artileriei cu lovituri aeriene pentru a copleşi apărarea ucraineană

Cucerirea Luhansk este departe de obiectivul iniţial al Rusiei în Ucraina, dar ar însemna totuşi o victorie pentru forţele ruseşti şi ar crea o nouă linie de front de facto care ar putea dura ceva timp.

Oraşele ucrainene Severodoneţk şi Lysychansk, din Luhansk, sunt din ce în ce mai mult sub presiune şi ar putea cădea în mâinile forţelor ruseşti în decurs de o săptămână, a declarat oficialul pentru Washington Post, vorbind sub protecţia anonimatului din cauza sensibilităţii subiectului.

Lupte de stradă violente au continuat în weekend în Severodoneţk, un oraş strategic în apropiere de râul Doneţ. Forţele ucrainene controlează o treime din oraş, a declarat primarul Alexander Stryuk pentru serviciul ucrainean al BBC.

Trupele ruseşti nu reuşiseră să avanseze în sudul oraşului, potrivit celei mai recente actualizări a informaţiilor furnizate de Ministerul britanic al Apărării, publicate sâmbătă. Dar ele combină puterea de foc a artileriei cu lovituri aeriene pentru a copleşi apărarea ucraineană, a precizat ministerul. Ucraina a cerut livrări mai rapide de arme occidentale pentru armata sa.

Campania Rusiei înregistrează progrese, dar aceste vin cu costuri mari pentru propriile forţe în termeni de morţi şi răniţi, a declarat oficialul american din domeniul apărării.

Un atac cu rachete asupra oraşului ucrainean Chortkiv a rănit 22 de persoane

Volodymyr Trush a declarat că patru rachete au lovit oraşul noaptea trecută, avariind patru imobile cu apartamente.

Nu s-au înregistrat victime, dar 22 de persoane au fost transportate la spital cu răni, inclusiv un copil de 12 ani, a declarat Trush în cadrul unui briefing online.

El a adăugat că rachetele au fost lansate de pe o navă de război din Marea Neagră.

O comisie a Naţiunilor Unite a sosit sâmbătă în Ucraina pentru a investiga crimele de război 

Vicepreşedintele parlamentului Ucrainei, Olena Kondratyuk , a spus că scopul comisiei este să înregistreze crimele de război şi încălcările drepturilor omului.

„Am asigurat Comisiei Internaţionale Independente a ONU că Rada Supremă [parlamentul ucrainean] va contribui la succesul activităţii misiunii! Am discutat despre activitatea comisiei din Ucraina, care a fost înfiinţată pentru a înregistra încălcările drepturilor omului, a dreptului internaţional umanitar şi alte crime legate de agresiunea rusă. Sarcina majoră este identificarea suspecţilor, strângerea de dovezi şi pregătirea materialelor, astfel încât nimeni dintre toţi cei răspunzători pentru crime să nu scape nepedepsit”, a spus Kondratiuk.

10.000 de eroi ucraineni

Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la invadarea ţării de către Rusia în februarie, transmite un consilier militar al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici