Războiul din Ucraina, ziua 626. Uniunea Europeană nu poate oferi la timp sprijinul militar promis / Kievul lansează rachete în Crimeea / Ruşii anunţă că au eliminat 685 de soldaţi ucraineni într-o zi şi un Mig-29

  • UE nu va livra Ucrainei un milion de obuze până la termenul promis din martie 2024
  • Orban: „UE nu trebuie să înceapă discuţii de aderare cu Ucraina”
  • Peste 30000 de recruţi ucraineni sunt instruiţi în Marea Britanie
  • Bilanţul victimelor de război: atacurile ruseşt au ucis trei şi rănit opt persoane
2579 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 626. Uniunea Europeană nu poate oferi la timp sprijinul militar promis / Kievul lansează rachete în Crimeea / Ruşii anunţă că au eliminat 685 de soldaţi ucraineni într-o zi şi un Mig-29

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Ucraina, arătată cu degetul pentru Nord Stream

UPDATE Tren de marfă deraiat la sud-est de Moscova, investigaţie pentru terorism

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a deschis o investigaţie sub ipoteza unui „act terorist” după deraierea unui tren de marfă care a avut loc astăzi în regiunea Riazan, la sud-est de Moscova, scrie agenţia Ria Novosti, precizând că un „dispozitiv exploziv improvizat” a provocat deraierea a 19 vagoane. Numeroase saboaje pe reţeaua feroviară rusă au avut loc de la începutul operaţiunii militare a Moscovei în Ucraina, în februarie 2022.

UPDATE Apărarea rusă: 685 de soldaţi ucraineni eliminaţi în 24 de ore

Ministerul Apărării din Moscova a declarat că forţele ruse au eliminat 685 de soldaţi ucraineni, în luptele din ultimele 24 de ore, pe diverse fronturi, respingând în total opt tentative de atac ale armatei Kievului. Ministerul, citat de agenţia Ria Novosti, a spus că numai în regiunea de est Doneţk, 305 ucraineni au fost eliminaţi în trei tentative eşuate de atac în apropierea aşezărilor Vasiukovka, Razdolovka şi Kleshcheevka. Alte 130 de pierderi sunt raportate în zonele de nord-est din Krasni Liman şi Kupiansk, unde ruşii sunt în ofensivă de săptămâni, 140 în sectorul sudic al regiunii Doneţk, 60 în regiunea Herson şi 50 în regiunea Zaporojie, unde ruşii spun că au doborât şi un avion cu reacţie ucrainean Mig-29.

UPDATE Rusia condamnă un deţinut politic din Crimeea la încă 4,5 ani de închisoare

Un tribunal rus l-a condamnat pe un deţinut politic ucrainean din Crimeea, Oleh Prykhodko, la patru ani şi jumătate de închisoare, pe lângă pedeapsa de cinci ani pe care o ispăşeşte deja, a relatat Suspilne Crimea, citând-o pe fiica sa, Nataliia Shvetsova.

În urma unei şedinţe de judecată din 8 noiembrie, Prykhodko a fost condamnat pentru că ar fi "justificat terorismul" şi "apeluri publice la război agresiv".

Iniţial, Prykhodko a fost condamnat la cinci ani într-o colonie penală de înaltă securitate de către un tribunal rus din Rostov pe Don în martie 2021.

Autorităţile ruse au susţinut că acesta deţinea explozibili şi "simboluri naţionaliste ucrainene" şi l-au acuzat pe Prykhodko de planificarea unor atacuri teroriste în oraşul Saky din Crimeea şi împotriva consulatului rus din Lviv.

UPDATE Rusia îşi intensifică activitatea în apropiere de Avdiivka

Forţele ruseşti au devenit din nou mai active în apropiere de Avdiivka, în regiunea Doneţk, ceea ce a dus la pierderi grele de partea lor, a declarat la televiziune purtătorul de cuvânt al grupului Tavria al armatei ucrainene, Oleksandr Ştupun.

"Inamicul a devenit mai activ în direcţia Avdiivka. Pe lângă infanterie, acesta foloseşte o cantitate semnificativă de vehicule blindate", a declarat Shtupun.

Potrivit purtătorului de cuvânt, forţele ucrainene au respins 35 de atacuri ruseşti asupra Avdiivka şi a localităţilor din apropiere.

De asemenea, se pare că pierderile ruseşti au crescut brusc ca urmare. În zona de responsabilitate a grupului Tavria, rata victimelor ruseşti a crescut cu aproape 30% faţă de zilele precedente, a declarat Shtupun

UPDATE Rusia a pierdut 310.650 de soldaţi în Ucraina

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat la 11 noiembrie că Rusia a pierdut 310.650 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie 2022.
 
Acest număr include 1.130 de pierderi suferite de forţele ruseşti doar în ultima zi.
 
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.342 de tancuri, 10.041 de vehicule blindate de luptă, 9.925 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 7.527 de sisteme de artilerie, 879 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 579 de sisteme de apărare aeriană, 322 de avioane, 324 de elicoptere, 5.620 de drone, 22 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE Explozii auzite la Kiev

La începutul zilei de 11 noiembrie, cel puţin două explozii au fost auzite la Kiev. Sirenele de alarmă aeriană au pornit abia după explozii.
 
Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, informaţiile preliminare arată că exploziile au fost rezultatul activităţii apărării aeriene care lucra pentru a doborî rachete balistice pe malul stâng al capitalei.
 
Primarul a raportat ulterior că, deşi unii locuitori au făcut apeluri la serviciile medicale, nu au fost confirmate răniri.
 
La scurt timp după ce exploziile au fost auzite în capitală şi în regiunea Kiev, forţele aeriene au anunţat o ameninţare cu rachete şi în regiunile Cernihiv şi Sumy.
 
Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, a declarat la televiziune că, potrivit informaţiilor disponibile, Rusia a folosit în atac armament cu rachete balistice.
 
El a explicat că rachetele balistice - cum ar fi S-300, S-400, Iskander-M sau Kinzhals - au o viteză mare şi nu sunt atât de uşor de detectat de radare, ceea ce probabil a cauzat întârzierea sirenei de raid aerian.

UPDATE Ministrul Energiei: Ucraina ar putea viza reţeaua petrolieră rusă ca răspuns la atacurile date asupra reţelei energetice

Ucraina va lua în considerare atacarea infrastructurii de petrol şi gaze a Rusiei ca răzbunare pentru bombardarea sistemului electric al Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko.

UPDATE FMI: Economia ucraineană dă semne de redresare

FMI a majorat creşterea PIB-ului Ucrainei în 2023 la 4,5%, faţă de intervalul de 1-3% prevăzut în iulie. Previziunile făcute pentru economia ucraineană au depăşit aşteptările.

UPDATE Drone doborâte peste Moscova

Două drone au fost doborâte peste Moscova în regiunea Smolensk, susţine Rusia. Locuitorii din Kolomna, lângă Moscova, au raportat că au auzit explozii în noaptea de 10 spre 11 noiembrie. Presa locală a spus că exploziile au avut loc în apropierea de o întreprindere de stat specializată în sisteme de rachete.

UPDATE Un spion a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Ucraina

Un bărbat ucrainean a fost condamnat la 15 ani de închisoare de către un tribunal din Sumy pentru că a călăuzit trupele ruse către Kiev. De asemenea, bărbatul a colaborat cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, a anunţat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

UPDATE Yellen: „Firmele chineze vor suporta consecinţe majore dacă sprijină războiul de partea Rusiei”

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a îndemnat guvernul chinez să sancţioneze întreprinderile care trimit ajutoare militare Rusiei. Yellen avertizează că vor exista „consecinţe semnificative” pentru toate companiile care vor sprijină Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici