"Răzbunare pentru şeicul Osama ben Laden şi alţi înalţi responsabili": Al-Qaida anunţă o campanie de 100 de atentate în Irak

Organizaţia irakiană a reţelei al-Qaida a anunţat că a lansat, la jumătatea lunii august, o campanie de 100 de atentate în întreaga ţară, pentru a răzbuna uciderea lui Osama ben Laden şi a altor lideri ai reţelei, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă pe Internet.

556 afișări
Imaginea articolului "Răzbunare pentru şeicul Osama ben Laden şi alţi înalţi responsabili": Al-Qaida anunţă o campanie de 100 de atentate în Irak

"Răzbunare pentru şeicul Osama ben Laden şi alţi înalţi responsabili": Al-Qaida anunţă o campanie de 100 de atentate în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statul Islamic din Irak a precizat că această campanie a început la 15 august, fără a revendica însă în mod explicit atentatele comise luni, în cea mai sângeroasă zi din ultimul an din Irak.

Campania, intitulată "Răzbunare pentru şeicul Osama ben Laden şi alţi înalţi responsabili", a început "la jumătatea lunii de post (Ramadan) şi, dacă Dumnezeu vrea, se va încheia după 100 de atentate", potrivit unui comunicat al grupului, publicat pe site-ul islamist Honein.

"Aceste atentate includ raiduri, operaţiuni-martir (atentate sinucigaşe), bombe pe şosele, atacuri cu pistoale cu amortizor şi ambuscade, în toate oraşele, zonele rurale şi provinciile", adaugă comunicatul.

O serie de atacuri - atentate sinucigaşe, detonări de bombe şi atacuri armate - comise luni în 18 oraşe din Irak s-au soldat cu 74 de morţi şi peste 300 de răniţi.

În zonele situate la sud şi vest de Bagdad au fost împărţite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, afişe care le cer locuitorilor să se alăture Statului Islamic din Irak şi să lupte împotriva armatie americane, a anunţat Ministerul irakian de Interne.

Oficiali americani şi irakieni afirmă că grupul şi-a pierdut din influenţă după perioada 2006/2007, însă este în continuare în măsură să comită atentate coordonate de amploare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici